Novosti 2024

Help započinje saradnju sa Fakultetom za primijenjene nauke

20. 02.2024

Danas su Help i Fakultet primijenjene nauke (FPRN) Univerziteta Donja Gorica (UDG) ozvaničili partnerstvo potpisivanjem Memoranduma o saradnji. Ovaj ključni dokument koji ukazuje na važnost međusektorske sardnje postavlja temelje za sprovođenje raznovrsnih aktivnosti, posebno usmjerenih ka podršci razvoju vještina studenata/kinja primijenjene psihologije.

Prema sporazumu, dva studenta/kinje će imati priliku da učestvuju u volonterskoj praksi u okviru HELP-a, stičući neprocjenjivo iskustvo u oblasti humanitarnog rada i socijalne inkluzije. Takođe, studenti/kinje će imati pristup programima i obukama u Help-u kao i u partnerskim organizacijama, kako bi dodatno unaprijedili svoje vještine i primijenili svoja znanja. Posebno je naglašeno da ovaj dokument pruža okvir za saradnju i podršku u projektima koji se bave unapređenjem položaja Roma/kinja i Egipćana/ki.

Ovaj ključan korak naglašava posvećenost obje strane izgradnji inkluzivnog društva.

Potpisivanjem ovog Memoranduma, Help i Fakultet otvaraju vrata novim mogućnostima i jačaju svoje uloge u oblikovanju bolje budućnosti, ne samo za studente, već i za zajednicu u cjelini.

Related posts